Informatii tehnice

X-LAM

Sistemul X-Lam se caracterizeaza prin structuri lemnoase masive, cu functie portanta. Lipirea placilor dispuse perpendicular una fata de cealalta permite obtinerea unui panou cu capacitate portanta in ambele directii. X-Lam poate fi folosit in diverse solutii cum ar fi tavane, pereti interiori si exteriori, elemente de acoperire de mari dimensiuni, dar si placi plane pentru scari si balcoane.  Grosimea unui element cu 5 straturi de obicei folosit pentru o cladire cu mai multe etaje (maxim 3 etaje) este de circa 95 mm. Grosimea minima a elementelor portante masive depinde, de asemenea, de tipul de produs si de respectivele dimensiuni caracteristice, totusi, in general, nu ar trebui sa fie niciodata sub 75 mm. Cu panouri de 5 straturi avand grosimea cuprinsa intre 125 mm si 160 mm, se pot acoperi distante de 4 -5 m. Pentru distante mai mari si elemente de perete cu inaltime mai mare fara sustineri intermediare, sunt indicate panourile cu nervuri cu grinzi lipite de elemente lamelare sau sectiuni de cutii cu montanti din elemente lamelare. Conformarea structurilor X-Lam face simpla si usoara aplicarea izolarii si finisarilor, scurtand astfel timpii de prelucrare.

PLATFORM FRAME

Sistemul Platform Frame are un proces de constructie care incepe si se incheie in atelier, deci panoul se finiseaza cu material izolator si tencuiala in cadrul unei structuri cu temperatura si umiditate controlata, aceasta caracteristica contribuie la cresterea calitatii produsului Platform Frame. Structura de Platform Frame este alcatuita din montanti din lemn pusi pe verticala, cu interax de circa 60 cm care creeaza scheletul intre care va fi aplicat materialul izolator, care va garanta performanta ridicata a izolarii termice si ca ultim strat, totul tamponat pe ambele laturi cu panouri de lemn OSB pe care va fi aplicat o tencuiala de finisare. Legaturile dintre pereti si dintre pereti si plansee sunt in principal efectuate cu cuie care fac structura sa disipeze energia, o foarte buna caracteristica pentru a combate miscarea transversala cauzata de cutremure. Aceasta caracteristica face sistemul Platform Frame o alegere foarte buna pentru constructia in zonele seismice. Folosirea mai redusa a lemnului in sistemul Platform Frame fata de X-Lam reduce costurile materiei prime. Metoda sa de constructie care are loc predominant in atelier, da posibilitatea de a scurta timpii de constructie pe santier intrucat, o data primite structurile pe santier, nu au nevoie de alte prelucrari in afara de asamblarea cladirii insasi.

ACOPERIS

Acoperisuri in panta cu tigla

 

Acoperisurile in panta sunt tipul cel mai folosit in lume, au diverse posibilitati de proiectare, dand posibilitatea arhitectilor de a crea acoperisuri cu forme articulate. Sunt gandite pentru a optimiza raspunsul cladirii la apa si zapada care, datorita inclinarii, determina scurgerea de pe acoperis, eliberand cladirea de greutate si de posibile infiltratii. Pentru acoperirea structurii acoperisului cu panta pot fi folosite diverse materiale, alese in functie de design si de performanta materialului in cauza.

Acoperisuri in panta cu tabla

 

Acoperisurile din tabla sunt o alegere nimerita atat pentru stilul minimal si usor al structurii cat si pentru caracteristicile tehnice ale metalului. Deosebit de rezistente, acoperisurile din tabla au o ventilatie si izolare optime, comparabile cu acoperisurile traditionale. Intretinerea acestui tip de acoperisuri este foarte scazuta avand in vedere ca, o data construit, acoperisul nu va avea infiltratii sau posibile deplasari, deoarece structura este un intreg prins cu legaturi solide.

Acoperisuri plate

 

Acoperisurile plate tipice ale caselor cu design modern sunt, cu siguranta, foarte frumoase ochiului. Suprafetele de acoperire plate sunt adesea folosite in zone nu foarte ploioase, deoarece au un risc mai mare de infiltratii fata de acoperisurile in panta. Acest risc se datoreaza fizionomiei acoperisului care, fara o inclinare hotarata, risca sa determine stagnarea apei. Va fi deci datoria proiectantilor sa se gandeasca la un sistem eficace de scurgere a apelor de ploaie, evitand astfel infiltratii neplacute.

TAMPLARIE

Tamplaria este o componenta importanta pentru casele cu consum de energie redus, pentru ca reprezinta un punct sensibil de pierdere de energie.  Mai exact, reprezinta cea mai sensibila zona din punct de vedere al pierderii de energie. Conductivitatea termica a peretilor caselor eco-sustenabile este aproximativ 0.18 W/m2K, in timp ce tamplaria folosita (printre cele mai performante de pe piata) are o conductivitate termica in jur de 0.9 W/m2K. Din acest motiv este foarte importanta pozitionarea ferestrelor, suprafete mai mici spre nord si suprafete mai mari spre sud.

INSTALATII TERMICE SI VENTILATIE

Incalzirea caselor noastre se bazeaza pe sisteme de pompe de caldura aer-apa sau aer-sol si nu necesita sisteme de incalzire conventionale. Acest echipament este capabil sa colecteze energia dintr-un mediu cu teperatura mai scazuta si sa o transfere in interiorul casei prin intermediului incalziri in pardoseala. Datorita gradului mare de izolare este necasara dotarea casei cu un sistem de ventilatie care circula si filtreaza continuu aerul in casa. Acest sistem este echipat cu recuperator de calcura, care tranfera 95% din caldura aerului eliminat din casa catre aerul proaspat care intra in casa, iar prin filtrarea aerului se creaza un mediu sanatos.

Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptare a politicii de utilizare a cookies si a politicii de prelucrare a datelor personale.